Vores historie

Om osKontakt os

Et familieforetagende som har eksisteret i over 100 år har naturligvis en historie som bør fortælles. Nedenfor er ganske kort opridset de væsentligste begivenheder.

Men lad os starte med i dag og så gå tilbage i tiden. I dag ledes virksomheden af bedemand Jesper Andersen som er 4. generation i Andersen-familien der grundlagde sine aktiviteter tilbage i 1897.

Det nuværende Søren Erik Andersen & Søn Begravelsesforretning – Kolding Bedemandsforretning – er startet af Søren Erik Andersen som er 3. generation og som var aktiv i forretningen indtil hans død i februar 2019.

Men selve historien tager sit udspring i Sdr. Bjert den 4. juni 1897, hvor sadelmagermester Søren Jesper Andersen sammen med hustruen åbnede værksted og forretning. Med et stort opbud af hårdt arbejdende bønder fra de mange omkringliggende gårde var der nok at se til i værkstedet.

I 1942 overtog et af parrets 14 børn, Georg Andersen, firmaet efter faderens død. Men i løbet af 1950’erne betød den stigende mekanisering af faget, at der ikke længere var det store behov for det gamle håndværk. Så Georg Andersen startede sit eget busfirma.

I 1964 kom Søren Erik Andersen (søn af Georg Andersen) hjem på værkstedet. Han var udlært møbelpolstrer og atter kom der gang i møbelhåndværket. Hustruen, Anna-Grethe Andersen, hjalp til på værkstedet hvor der også blev syet gardiner.

I 1972 overtog Anna-Grethe og Søren Erik Andersen begravelsesforretningen efter daværende karetmager Mads Schousboe i Sdr. Bjert. Den kørte de sideløbende med værkstedet i Sdr. Bjert og i 1983 åbnedes kontoret på Dyrehavegårdsvej. Først i lejede lokaler på hjørnet af Dyrehavegårdsvej og Ibsvej, og senere i de nuværende egne lokaler, på hjørnet af Dyrehavegårdsvej og Fredericiagade.

I 1999 blev Jesper Andersen, søn af Anna-Grethe og Søren Erik Andersen, ansat i virksomheden. Jesper drev tidligere Bjert Busser efter sin farfar Georg Andersen. Jesper gennemgik bedemandsuddannelsen tilbage i 1987 og efterfølgende diplomuddannelsen gennem Danske Bedemænd.

I 2001 overtog Anna-Grethe og Søren Erik Andersen Egtved Begravelsesforretning efter tidligere indehaver og kollega John Larsen. Egtved Begravelsesforretning har rødder tilbage til 1888.

I 2002 kom tillige datteren, Karin Lomholt, til forretningen, hun er også uddannet bedemandmen varetager hovedsageligt det administrative og er mange gange den første man møder når man kontakter forretningen.

1. april 2011 blev Tagkær Begravelsesforretning i Christiansfeld overtaget efter kollegaen Leif Jacobsen. Tagkær Begravelsesforretning er en gammel familievirksomhed som blev grundlagt i 1908 som tømrer- og snedkervirksomhed med begravelsesforretning som tillægserhverv. En gammel familievirksomhed gennem flere generationer, som de stolt videreføre.

I september 2011 overtog sønnen Jesper Andersen aktiviteterne efter Anna-Grethe og Søren Erik Andersen, som fortsatte deres virke i begravelsesforretningen.

I dag driver Søren Erik Andersen & Søn begravelsesforretning i Sdr. Bjert, Christiansfeld, Egtved og Kolding.

Søren Erik Andersen & Søn er i dag en ISO9001 certificeret forretning og var blandt nogen af de første certificerede i landet. En certificering af bedemænd som forbrugerrådet TÆNK anbefaler. Læs mere her omkring ISO9001 certificeringen “Kvalitet og iso-certificering

Vores første rustvogn Opel Kaptajn

Vores første rustvogn Opel Kaptajn

Hvem er vi

Klik på billedet for at læse mere.

kolding bedemandforretning billede af Jesper

Jesper Andersen

kolding bedemandforretning billede af Karin

Karin Lomholt

kolding bedemandforretning billede af Camilla

Camilla Laursen

kolding bedemandforretning billede af Jørgen

Jørgen Pedersen

kolding bedemandforretning billede af Elly

Elly Dahl

kolding bedemandforretning Karin

Arne Friis

kolding bedemandforretning billede af Arne

Preben Olsen

Søren Erik Andersen & Søn

Christiansfeld begravelsesforretning

Tagkær

Begravelsesforretning
Kongensgade 9D
6070 Christiansfeld
Tlf. 74 56 27 37

Kolding

Bedemandsforretning
Dyrehavegårdsvej 1
6000 Kolding
Tlf. 75 52 65 77

Egtved

Begravelsesforretning
Søndergade 25
6040 Egtved
Tlf. 75 55 10 45

Sdr. Bjert

Begravelsesforretning
Vesterløkke 41
6091 Bjert
Tlf. 75 57 23 38

ISO certificeret bedemand i Kolding